Ревюта
Група: Autopsy      Албум: Tourniquets, Hacksaws and Graves      Автор: Here Comes The Pain      Април, 2014
Autopsy - Tourniquets, Hacksaws and Graves (ревю от Metal World)

Внимание! Боговете на садистичния, зловонен, пълен със смъртоносни зарази американски олдскуул дет метъл отново напомнят за себе си. “Tourniquets, Hacksaws and Graves” е милото наименование на чисто новото музикално извращение на калифорнийците Autopsy. Седми пореден студиен албум за една близо 30-годишна, твърде противоречива кариера, белязана от възходи и падения, дълги раздели и събирания, както и чести смени на изпълнителите. Но въпреки несгодите по пътя, американските главорези за пореден път се надигат, за да покажат, че никога не са били по-фокусирани и решени да споделят със света музикалния еквивалент на осакатената си психика.

Autopsy не смайват с иновационни или прогресивни идеи, виртуозно свирене и внимание към всеки детайл. Не разчитат на програминг, който да прикрие неизбежните за всеки свирач леки гафове и прискърцвания по завоите. Те залагат на бесен, първичен, абсолютно неподправен, изключително брутален метъл. В ерата на дигиталните технологии, които с лекота представят всеки шибан дилетант като професионалист, Autopsy залагат на абсолютно натурален звук. Това несъмнено ще отблъсне ценителите на модерната дет метъл епоха, отраснали пред бездушните компютърни екрани, кастрирани от скандинавската прецизност в жанра. За тях Autopsy най-вероятно придобиват прекалено откачен, дори комичен оттенък. Истината обаче е, че грозният дуум/дет на ветераните е способен да премаже и танк.

Да се делят и анализират поотделно парчетата от “Tourniquets, Hacksaws and Graves” си е непосилна задача. Може да се каже, че от първата до последната секунда албумът не само носи маниакално и пагубно душевно преживяване, но също така причинява физическа болка и сериозна мозъчна деформация. Промишлените количества агресия, омраза и лудост, бликащи от всичките 12 песни имат една единствена цел - да преборят и последните искрици здрав разум в главата на слушателя, да го накарат да преодолее ненужните ограничения на относително нормалното човешко съществуване и да заплува в лепкавите вълни на неизличимата и така вълнуваща параноидна шизофрения. Майсторството и методичността, с която американците потъпкват нормалността може да се сравни единствено с целеустремеността на българските политици в изпълнението на задачата да ликвидират и малкото останали мислещи, разумни и перспективни хора в границите на родината.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт