Ревюта
Група: Saxon      Албум: St. George’s Day Sacrifice – Live in Manchester      Автор: Светъл      Март, 2014
Saxon - St. George’s Day Sacrifice – Live in Manchester (ревю от Metal World)

За повече от 35 години на сцената Saxon са се превърнали в група с култов статут по целия свят. Студийните им записи вече са 20, а като добавим и множеството концертни албуми и компилации, следата, която е оставила британската петица в мелодичната хеви метъл музика, става огромна.

Миналата година излезе “Sacrifice” - юбилейният двадесети албум на Saxon, с който те показаха, че не просто са още във форма, а продължават след толкова години да са на невероятно ниво, излъчвайки завидни енергия и професионализъм. Също миналата година излезе “Unplugged and Strung Up”, компилация от презаписани, оркестрални и акустични версии на едни от най-емблематичните парчета на групата. В интерес на истината, осъществяването на тази им идея е повече от успешно и със сигурност е надминало очакванията на голяма част от музикалните критици. Продуктивността на Biff Byford и компания обаче не спира дотук – 2014-а година започва с издаването на нов концертен албум. “St. George’s Day Sacrifice – Live in Manchester” е доста интересен, чудесно записан, с оптимален баланс между автентичност и допълнителна обработка. Самото живо шоу се е провело в клуб The Ritz в Манчестър и атмосферата, която се долавя, определено е доста различна от тази на шоу на някоя по-голяма сцена. Записът е разделен на два диска, като в първия преобладават нови парчета, а във втория – класически. Шест са песните от последния студиен труд на групата. От списъка прави впечатление наличието на само по едно произведение от албумите, издадени през 90-те години и в периода 2001-2011. Очевидно Saxon се осланят на класиките си и същевременно желаят публиката да чуе новите им неща. И все пак, песни като “Dogs of War”, “Killing Ground” и “Metalhead” биха се вписали идеално във всеки лайв албум и можем само да се надяваме да ги чуем в следващо такова издание, още повече, че през 2015-а се навършват 20 години от излизането на албума “Dogs of War”. Накрая няколко думи за самото свирене – безупречно, енергично и изключително вдъхновено. Biff Byford пее прекрасно, както обикновено. Той е и един от малкото вокали, които с годините подобряват пеенето си (сам казва това в някои интервюта).

В заключение, този концертен албум е чудесен за феновете на британския хеви метъл и макар, без съмнение, всеки да би предпочел да види и чуе групата лично, “St. George’s Day Sacrifice – Live in Manchester” определено се справя със задачата си да пренесе прекрасна атмосфера и да накара човек да изпита удоволствието от концерт на Saxon.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт