Ревюта
Група: Pero Defformero      Албум: Jer to liči na taj način      Автор: Светъл      Март, 2014
Pero Defformero - Jer to liči na taj način (ревю от Metal World)

Когато се говори за Pero Defformero, е хубаво още отначало да се внесе едно важно уточнение. Тази група не е за всеки. Не би харесала на метъл феновете, които не са склонни да слушат жанрови експерименти. Защото Pero Defformero са точно това.     

Оставяйки настрана пародийния момент, и четиримата от бандата са прекрасни музиканти, вложили емоции и мисъл в деветте парчета, включени в новия им албум. “Jer to liči na taj način” излиза пет години след “Undergrand” и стилово почти не се различава от предшественика си. Може би е малко по-тежък и малко по-кратък - все положителни черти. Всъщност четири от песните в него – “Sedmica na lotu”, “Volim te”, “Cerka diavola” и “Metal sviracu” – се завъртяха като клипове доста преди официалното издаване на записа и определено биха се харесали в пъти повече ако човек изгледа видеата към тях. Особено “Metal sviracu”, която без съмнение е най-тежката песен на Pero Defformero, откакто са в настоящия състав. “Cerka diavola” е бавна и леко мрачна, “Sedmica na lotu” също. Ако не разполагаше с клип, “Volim te” нямаше да се отличава – затова го изгледайте. “Gasterbajter” ще е следващото видео на групата. Песента е добър избор, запомнящият се риф и прекрасните напеви на Goran Biševac я правят хит. В “Goticarka 2” взема участие Žarko Kovačević, вокалист на небезизвестната за феновете на сръбската сцена алтернативна рок група S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satrijanija – сами си го преведете). Другата песен с гост-участие е “Ekstra” – тук се включва Tijana Bogicevic, млада поп певица от Нови Сад – така че стиловата палитра се увеличава с още няколко цвята. “Fejsbuk stana” е посветена на социалната мрежа – тук турбо-фолк елементът сякаш преобладава – като донякъде прилича на “Ferari” и “Silvana” от “Undergrand”. “Teretana svakog dana” е пълна с хубави китарни мелодии и е мястото, където вокалът се развихря. Като цяло той – Goran Biševac – е водеща фигура в Pero Defformero, а и в музиката от Нови Сад, изглежда. Прекрасен артист със силно изразена идентичност.  Относно текстовете – всеки сам трябва да реши дали границата на иронията и сарказма в тях е нарушена, но със сигурност и те правят групата запомняща се.

“Jer to liči na taj način” наистина не би се харесал на всеки, но е задължителен за всички фенове на групата, за всички фенове на жанровите смесици, а защо не и за всички фенове на сръбската музика като цяло. Идейно многопластов, китарно разрушителен и вокално извисяващ, този албум затвърждава статута на Pero Defformero – група-законодател в смесването на наглед невъзможни елементи и показването, че ако има желание да звучиш оригинално, то начин все ще се намери.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт