Ревюта
Група: Adrenaline Mob      Албум: Men of Honor      Автор: Светъл      Февруари, 2014
Adrenaline Mob - Men of Honor (ревю от Metal World)

Вторият студиен албум на супергрупата Adrenaline Mob вече е факт. Към момента в състава са Russell Allen, вездесъщият и зает с много неща вокалист на Symphony X, Mike Orlando – победител в доста конкурси за китаристи, John Moyer, басист в Disturbed, и AJ Pero, барабанист на Twisted Sister (заемащ мястото на не кой да е, а Mike Portnoy). Стилово “Men of Honor” не се различава особено от предшественика си “Omerta”, но значително отстъпва по отношение на искреност и идеи. Звукът е по-различен, малко по-нефилтриран, като вероятно това е търсено или е повлияно от новия басист - можем само да гадаем.

Своеобразното интро в “The Mob Is Back” и доста бомбастичното начало я правят един добър избор за откриваща песен. Бунтарският текст допълнително способства за силното първо впечатление от албума. Следват хитовата “Come On Get Up” и доста странната “Dearly Departed” – прилична среднотемпова композиция с нетипично баладичен вокал, който седи малко като закърпен, а солото, колкото и да е добро, сякаш е сложено по задължение. “Behind These Eyes” ни отнася в размисли за човешките житейски драми и ни кара да се чудим на контраста между нея и първите три парчета. “Let It Go” и “Feel the Adrenaline” продължават линията на добре изсвирен, но лишен от оригиналност метъл. Втората от тях е и единственото по-бързо парче в записа. Едноименната песен очаквано е една от най-силните и помита слушателя след краткото лирично встъпление. Отново не чуваме музикален еквивалент на откриването на топлата вода, но има защо тавата да е кръстена на това парче. В “House of Lies” заслужават внимание вокалите, които започват тихо и внимателно и се трансформират в почти екстремни, за да станат отново мелодични по време на припева. Със сигурност тази песен е една от най-оригиналните тук. “Fallin' To Pieces” и “Crystal Clear” са бавният, лиричен финал на албума и оставят натрапчиво чувство, че са написани, само защото по договор е трябвало да ги има. Дано не е така.

В заключение, “Men of Honor” на Adrenaline Mob би бил в... Топ 50 или най-много в Топ 30 на метъл изданията от тази година. Което не променя факта, че от такива музиканти човек очаква повече качество и най-важното: много повече искреност.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт