Ревюта
Група: Astral Domine      Албум: Arcanum Gloriae      Автор: Светъл      Януари, 2014
Astral Domine - Arcanum Gloriae (ревю от Metal World)

Италиански симфоничен пауър метъл. Понякога само тези четири думи са достатъчни, за да обяснят какво бихме чули от поредния албум в този жанр. Нищо ново, обичайни мелодии, обичайни теми, обичайни похвати. Трудно е да се отсее качеството от количеството, но специално първият запис на Astral Domine буди интерес по една точно определена причина и тя е участието на Fabio Lione – човек, който не се нуждае от представяне. И макар действително тези шестима италиански младежи да не представят някакви революционни стилови нововъведения, правят впечатление няколко очебийни факта.

Първо, това е дебютен албум, създаден от хора на средна възраст 23-25 години. И дори да приемем, че не е най-доброто, което някога е излизало в италианския пауър метъл, момчетата дават заявка за развитие. Сериозна заявка. Второ – за разлика от доста групи, които прекаляват с бързото свирене и еднаквите ритми и мелодии в песните си, тук наблюдаваме едно доста приятно разнообразие с наблягане на средното темпо, което е доста сполучливо решение. Да не говорим за красивото и ефективно използване на клавира, различно от “прилагането” му към поредната бомбастична китарна мелодия, чиято единствена цел е да покаже колко прилежен е бил китаристът в изучаването на таблатурите на г-н Malmsteen. Въобще, тук няма музикално изхвърляне и парадиране, което прави албума доста ценен за онези, които искат да чуят нещо, създадено наистина от сърце. И не на последно място – в последната песен участие взима Giuseppe Cialone - вокал на италианската хеви/пауър метъл група Rosae Crucis, които са едни от класиците в този жанр на ботуша.

Иначе текстовете са на обичайната тематика – крале, приказки, елфи, феи, герои. Това им харесва на хората, това ги вдъхновява - за това пеят. Понякога човек има нужда от такова своеобразно бягство от реалността. Албумът съдържа десет композиции, и макар да се сторят дълги за вкусовете на някои слушатели, те си заслужават, защото са разнообразни и в определени моменти “бягат” от типичния пауър метъл стереотип. Като най-запомнящи се бих посочил “Where Heroes Die”, в която се разписва Fabio Lione, и “Falsi Dei” – съвместната песен с Giuseppe Cialone. Вижда се как тези утвърдени изпълнители “удрят едно рамо” на младите си колеги и има защо.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт