Ревюта
Група: Blood Red Throne      Албум: Nonagon      Автор: WingWriter      Януари, 2024
Blood Red Throne - Nonagon (ревю от Metal World)

Коледните празници минаха и вече официално сме в разгара на новата година. Но ако случайно все още си на декемврийска вълна, новият албум на Blood Red Throne е тук, за да ти напомни колко суров и неприятен може да бъде януари. Макар и вече да са с 11 албума зад гърба си, норвежките дет метъл ветерани не лежат на стара слава, а продължават редовно да издават нова музика. Този факт по никакъв начин не се отразява върху качеството на творчеството им, нищо че в графата оригиналност и иновативност отбелязванията вече не се правят с удебелен маркер. От друга страна, Blood Red Throne е група, от която винаги знаеш какво да очакваш.

“Nonagon” е поредният силен албум в дискографията на норвежците. Това е и първото издание на бандата със Sindre Wathne Johnsen (познат и от работата си в Deception) зад микрофона. Новият вокалист вдъхва свежест, ако изобщо това определение може да се ползва в дет метъла. С него Blood Red Throne успяват да зазвучат по-модерно от когато и да било – интересна стратегия предвид факта, че в момента класическият 90-арски дет преживява ренесанс. Някъде може да прочетеш мнения, че “Nonagon” също звучи олдскуул, но, честно казано, в тази продукция няма нищо, което да те връща назад във времето, особено пък ако търсиш нещо от скандинавската сцена, чийто звук бандата така или иначе никога не се е опитвала да възприема. Тук Johnsen показва целия си арсенал от вокални техники, редувайки типичните за стила ниски гърлени ревове с високи писъци, които внасят почти кораджийски окраски (разбира се, без да се прекрачва границата с богохулното).

Обичайно и за останалите албуми на Blood Red Throne, в “Nonagon” също получаваме списък с песни, гравитиращи около умереното темпо. Това ни позволява да чуем и специфичния груув – вдъхновение от американската школа. Именно умелото му съчетаване със суровото скандинавско музициране прави групата толкова интересна. Цяло чудо е, че в продължение на толкова години норвежците остават в периферията на жанра, вместо да са в центъра, редом до най-големите имена.

Със сигурност тук-таме ще чуеш и някое парче, което да не звучи толкова вдъхновяващо. През повечето време ще трябва и да стоиш нащрек, защото еднообразието в албума е съвсем възможно към края му да си каже думата, макар че музикантите са се усетили и са се погрижили цялостната дължина на “Nonagon” да стои в разумните граници. В крайна сметка обаче, пълнежи в най-лошия смисъл на думата няма. Почти всичко, изсвирено в записа, говори за майсторство и дългогодишен опит. Феновете няма да останат разочаровани.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!
от Hellraze
Много клиширано ревю, а това, че автора говори на "ти" е определено дразнещо.
от Hellraze
Много клиширано ревю, а това, че автора говори на "ти" е определено дразнещо.
от Hellraze
Много клиширано ревю, а това, че автора говори на "ти" е определено дразнещо.
от Hellraze
Много клиширано ревю, а това, че автора говори на "ти" е определено дразнещо.

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт