Ревюта
Група: Kamelot      Албум: The Awakening      Автор: Killer Rose      Март, 2023
Kamelot - The Awakening (ревю от Metal World)

Мнозина смятат присъединяването на Tommy Karevik към редиците на Kamelot след напускането на Roy Khan за манна небесна. След противоречивите финални албуми с Khan – “Ghost Opera” и “Poetry for the Poisoned” – бандата привидно намери начин да отдаде почит и на по-класическото си звучене в “Silverthorn” и “Haven”. Karevik пък се оказа нещо повече от талантливия вокалист, който познаваме от Seventh Wonder, а и добър имитатор на Roy. Нещо обаче се промени в антиутопичния “The Shadow Theory”, който изпробва нови идеи, но не успя да блесне колкото предшествениците си.

Не можем да кажем, че сме изгубили надежда след разочарованието от “The Shadow Theory”, тъй като междувременно Seventh Wonder ни сервираха два първокласни записа. Част от песните в “Tiara” и “The Testament” съвсем спокойно биха могли да се впишат в ново по-смело издание на Kamelot. Уви, Thomas Youngblood е решил да играе друга игра. Новият “The Awakening” е всичко друго, но не и пробуждането, което обещаваше да бъде.

Водещият сингъл “One More Flag in the Ground” вдигна очакванията значително с химновия подход и ударния инструментал, който звучи като подобрена версия на всичко онова, което не проработи добре в “The Shadow Theory”. За съжаление, всичко останало е едно постоянно предъвкване на познати идеи. Вярно е, че обложката и заглавията на песните звучат като AI-генериран албум на Kamelot, но и музиката не отива твърде далече от това описание. “Opus of the Night (Ghost Requiem)”, примерно, се движи почти паралелно до мелодията на далеч по-хитовата “Veil of Elysium”. Настрана от водещият сингъл, баладата “Midsummer’s Eve” е другото по-качествено парче тук, но не защото се отличава с особено вдъхновение, а просто защото Kamelot винаги са били добри в писането на такъв тип песни. Междувременно поредицата парчета в средата на записа от “Bloodmoon” до “The Looking Glass” не се запомня с нищо интересно, а “New Babylon” съживява малко духа преди да се обърне към тоталните клишета на симфоничния метъл.

Разбира се, бандата свири добре, Tommy се справя отлично, продукцията е на ниво, но албумът не ни дава нищо ново, което вече не сме чували в значително по-добра версия. За първи път досега Thomas Youngblood и компания звучат толкова близо до предела на изчерпването си. “The Awakening” е просто поредният албум на Kamelot от пост-Roy Khan ерата, който се опитва да съвмести симфоничния звук с драматичен пауър метъл и щипка индъстриъл звуци за модерна атмосфера.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт